iPad reader

Door Little Penguin op donderdag 28 januari 2010 22:00 - Reacties (20)
Categorie: Apple Talk, Views: 8.813

Na lang een hype op te bouwen is dan eindelijk bekend dat Apple daadwerkelijk een tablet-sized device aan gaat bieden en dat 't de iSlate (niet dus!) iPad gaat heten. Qua apparaat is het op het eerste gezicht vooral een opgeblazen iPod Touch, maar door het formaat kan 't ding toch weer wel wat meer.

Wat mij wel opvalt is dat de meeste tweakers niet direct positief zijn, dat zal ongetwijfeld veroorzaakt worden door het meer gesloten karakter van het gebruikte besturingssysteem (iPhone OS). Nu geef ik gelijk toe dat voor een beetje tweaker het apparaat erg gesloten is, maar dat geldt ook voor bijvoorbeeld de iPhone en die wordt dan weer wel door een groot aantal gevorderde computergebruikers omarmd. En de eerlijkheid gebied me te zeggen dat ik voor mezelf ook niet direct nut inzie van de iPad.


Normal gebruikers
Voor normale gebruikers van het internet, mensen die vooral browsen en e-mailen en mogelijk af en toe nog een instant-messaging sessie open hebben staan is een complete laptop (of netbook) mogelijk te veel van het goede. Voor hen is dit apparaat een mooie tussenoplossing, ze kunnen ermee browsen en e-mailen en zelfs af en toe een briefje typen behoort tot de mogelijkheden - in hoeverre je dan vanaf dit apparaat direct een goedkope inktjet aan kan sturen is dan weer een vraag maar dat ter zijde.

E-reader
In diverse reacties wordt verder de vergelijking gemaakt met een e-eader, en laten we eerlijk zijn: Apple zelf denkt dat dit één van de toepassingen is van een iPad. Met iBooks en de bijbehorende store hoopt men gebruikers te verleiden tot het gebruik van het apparaat als een e-reader. Of de iPad ook echt een alternatief wordt voor de e-reader is vooral afhankelijk van de beschikbaarheid van boeken en hoe deze zich verhoud qua prijs t.o.v. de e-readers.

Uit de reacties die door gebruikers geplaatst worden, zou je het idee kunnen krijgen dat een e-reader significant goedkoper is dan een iPad, maar is dat ook echt zo?

Quick & Dirty prijsvergelijking
Gelukkig heeft tweakers ook een pricewatch en kun je dus snel via een zoekopdracht inzicht krijgen in de prijs die je voor een e-reader moet betalen. Nu levert dat niet direct veel resultaten op, maar de goedkoopste die je dan vind is 199 euro en de duurste is 312 euro. Al met al komt men met de prijs dus al snel rond de 250 euro. Door de zoekopdracht aan te passen naar 'reader' i.p.v. 'e-reader' kom je nog meer e-readers tegen en dan zie je dat je voor de Sony Reader Pocket Edition PRS-300 (Zilver 5") zelfs slechts 179 euro hoeft te betalen. Alleen is die e-reader dan wel maar 5" en de iPad is duidelijk groter.

Als we de vergelijking met meer overeenkomstige e-readers gaan maken gaat de prijs van de alternatieve readers ook nog eens omhoog, voor een Sony Reader Daily Edition moet je 399 USD neerlegen en voor een Amazon Kindle DX betaal je 489 USD. Voor het richtbedrag van 250 euro kun je wel iets vinden (Barnes & Noble nook die 259USD moet kosten).

Als je een iPad koopt heb je echter meer dan een e-reader en t.o.v. de goedkoopste van 259 USD is 499USD voor een iPad nog steeds een heel erg mooie prijs. Tenminste als je al van plan bent om een e-reader te kopen.

Als e-reader is het apparaat dus nog niet eens zo gek geprijst, en als je bedenkt dat je daarbij ook nog eens met 't ding kan browsen, e-mailen en gelijk ook nog eens een hele serie van iPhone apps tot je beschikking hebt dan wordt 't apparaat t.o.v. een e-reader van vergelijkbaar formaat wel heel erg interessant...

Voor de volledigheid heb ik ook nog even in de pricewatch gezocht op 'netbooks', en de goedkoopste is dan 268 euro, als je bedenkt dat als Apple een netbook uit zou brengen deze niet direct de goedkoopste zou zijn, en je dus mogelijk tot 399 euro zou moeten betalen, dan is de 499 voor een iPad helemaal zo gek nog niet.

Ondanks alle nuanceringen zal ik zelf echter nog geen iPad kopen, voor mij voldoet een (Apple) laptop ruim en als die in stand-by staat is'tie ook binnen een paar tellen actief als je 'm wakker schudt.

In hoeverre Jan en Janneke Modaal dit ding gaan kopen, dat is echter de hamvraag - daar moet men het ten slotte van hebben...

* Little Penguin heeft zo weer z'n target van 1 post per jaar gehaald, de rest wat eventueel nog komt is een bonus... 8-)

Volgende: DigiNotar MITM-attacks 09-'11 DigiNotar MITM-attacks
Volgende: X-UA-MakeCompatible 09-'09 X-UA-MakeCompatible

Reacties


Door Tweakers user Icyzer, donderdag 28 januari 2010 22:04

Ik hoop gewoon dat ze de iPhone OS die er op draait beter uitwerken zodat je er toch iets meer mee kan.

Door Tweakers user Wiethoofd, donderdag 28 januari 2010 22:09

Jammer dat de resolutie van het ding zo laag is, een 720p video kan net, maar dan is het nog maar de vraag of de processor dit aan kan, en of dit wireless kan. Verder is het absurd duur voor wat je er overall mee kunt, je kunt dan beter een losse telefoon een een fatsoenlijke netbook halen.

* Wiethoofd is blij met z'n iPod Touch, maar vindt die eigenlijk ook overpriced en overhyped.

Door Tweakers user Batsgeit, donderdag 28 januari 2010 22:18

Als e-reader lijkt de iPad mij ook niet geschikt, je hebt immers een accuduur van "maar" 10 uur, en geen digitale inkt. Ik vind het in ieder geval niet fijn om lang van een lcd scherm af te lezen, ik weet niet hoe dit is met e-inkt.

Ik vind het overigens ook maf dat er geen usb aansluiting op zit. En dat het een 4:3 formaat is, wat het weer niet echt geschikt maakt voor films. En hoe moet je in godsnaam met 2 handen typen met dat ding? Ik denk eerlijk gezegd dat dit gewoon één grote flop wordt.

Door Tweakers user The Lord, donderdag 28 januari 2010 22:34

MID's zitten tussen e-reader en netbook/tablet PC in vind ik. Bij www.wirelession.com vind je nog wel een paar voor je vergelijking.

Door Tweakers user Racetows, donderdag 28 januari 2010 22:35

Het 4:3 is denk ik omdat je dat ding dan beter kunt vasthouden. Met een bredere verhouding wordt de korte zijde wel erg kort.

Door Tweakers user Sgreehder, vrijdag 29 januari 2010 00:04

De huidige reacties zijn mogelijk zowel inzichtvol of kortzichting. Wie zal het zeggen? Ik kan voor mijzelf wel wat toepassingen bedenken, hoewel ik nooit echt moeite heb gehad om de aanschaf van dit soort dingen te verantwoorden. Mijn enige bezwaar is zoiets wat de Apple TV ook is geworden; je ruikt toch ergens een zekere twijfel, en dat levert niet zozeer problemen op voor de huidige versie, die is prima, maar dit apperaat zal mogelijk door gebrek aan interesse een stille dood sterven, en dat is zonde als je dan net zo'n ding in gebruik hebt. Een ding kan ik wel redelijk zeker stellen; Apple weet wat content is en hoe het dat voor zich kan laten werken.

We leven wel in de tijd van tussensegmentjes; het zal niet de eerste keer zijn dat Apple daar handig op inspringt.

Door Tweakers user TerraGuy, vrijdag 29 januari 2010 00:35

Tsja, Apple vindt het een e-reader, maar dat is het in principe helemaal niet. Vergelijken met een e-reader is dan ook scheef, anders kan je elke laptop wel een 'e-reader' noemen.

Ik heb een 10" netbook, waarop ik dit typ, en zit op de bank. Als mijn budget het toelaat, verpats ik hem en koop een 13" Macbook. Dan zit ik met de Macbook op de bank. Voordeel daarvan is, dat ik hem (net zoals mijn netbook) overal mee naar toe kan slepen als het nodig is, ik kan er gewoon op werken. Als ik thuis ben, slingert hij rond op tafel of op de bank. Om naast m'n werk-pc en een Macbook nóg een tussenapparaat aan te schaffen, zie ik zo niet zitten.

De plek die Apple met de iPad aan wil boren kan een interessante zijn; het wordt, net zoals mijn netbook nu, een 'rondslingerend apparaat', liggend in de huiskamer op tafel of eronder, voor als je ff wat op wilt zoeken op internet of een boekje wilt lezen. De prijs is wel verdraaid hoog, maar we zullen zien wat het wordt. Een nieuwe markt aanboren is nooit makkelijk.

De iPhone heeft als voordeel dat iedereen een telefoon nodig heeft, en om de zoveel tijd (zeg een jaar of 2) toch wel weer 's een nieuwe wil. Dan kun je er voor kiezen om eens een iPhone te nemen. Bij netbooks enzo lijkt me dat mensen niet zo gauw switchen, plus dat lang niet iedereen er behoefte aan heeft.

Door Tweakers user Kykez, vrijdag 29 januari 2010 01:29

Ik denk dat dit apparaat bijzonder populair zal zijn onder de consumenten, je moet namelijk wel nagaan wat de consument wilt, een tablet pc zal aan de volgende eisen moeten voldoen om succesvol te zijn;
 • Aantrekkelijk uiterlijk.
 • Surfen op het internet.
 • Gebruiken in de tuin/ op het balkon.
 • Niet elk uur hoeven opladen.
 • Ruimte besparend zijn.
 • Office applicaties en PDF ondersteuning.
 • E-mailen vanaf elke locatie.
 • Foto's bekijken met derden.
 • Films kijken in bed.
 • Kookboek bij de hand hebben.
 • Knoeien met grappige applicaties.
 • Simpel en interactief gamen.
 • Youtube besnuffelen.
 • Ebooks en Ereaden.
 • Navigeren of locaties zoeken.
 • Voipen of chatten.
 • Makkelijk en snel in gebruik.
 • Makkelijk te kunnen transporteren.
 • Duurzame behuizing.
 • Minimaal onderhoud.
 • Lange levenscycli hebben.
 • Mag zeker niet teveel kosten.
Nu is het zo dat dit de meestgestelde eisen zijn, maar niet voor iedereen gelden. Maar wat we zeker weten is dat de Apple iPad niet alleen aan alle eisen voldoet, maar vreemd genoeg als premium merk een aantrekkelijk lage prijs heeft.

Mijn verwachting is dat de PC bouwers licht in paniek raken en tegen prijzen van 200 tot 800 euro of iets in die trant tablet pc's van matige kwaliteit op de markt zullen dumpen. Hoewel je het je misschien niet realiseert, is dit echt de eerste keer dat consumenten en media en masse enthousiast zijn over een tablet pc.

En helemaal grappig is wel dat Apple zich realiseerde dat het apparaat mogelijk wel eens zou kunnen concurreren met instap notebooks en dus GPS/webcam etc. achterwege heeft gelaten. Maar goed, op een paar consumenten na, gebruikt naar mijn mening toch bijna niemand dergelijke functionaliteit op de PC.

Door Tweakers user Blokker_1999, vrijdag 29 januari 2010 05:56

Voor normale gebruikers van het internet, mensen die vooral browsen en e-mailen en mogelijk af en toe nog een instant-messaging sessie open hebben staan is een complete laptop (of netbook) mogelijk te veel van het goede
Nope, die kunnen niets met een iPad. Een IM sessie openen en gelijktijdig iets anders doen is dankzij het ontbreken van multitasking op dit moment geen optie.
en laten we eerlijk zijn: Apple zelf denkt dat dit één van de toepassingen is van een iPad.
En heel wat analisten verwachten dat hij hier gaat falen. Voor een krant of magazine zal het nog gaan, maar een echt boek lezen zal moeilijk worden.

[quoteMaar wat we zeker weten is dat de Apple iPad niet alleen aan alle eisen voldoet, maar vreemd genoeg als premium merk een aantrekkelijk lage prijs heeft.[/quote]Kykez, ik heb zelf een Tablet PC en op uw laatste punt na is het alles wat jij opsomt. Daarnaast som je enkele dingen op die de iPad net niet kan.

Door Tweakers user VyperX, vrijdag 29 januari 2010 09:02

Ehm... volgens mij vergeet je eventjes voor gemak de maandelijkse abbonnement kosten die nog bij de iPad komen? Die brengen het totaal toch een stuk hoger.

Door Tweakers user Kykez, vrijdag 29 januari 2010 09:04

@blokker_1999

Jawel dat is geen probleem, het surfen geschied via de browser van het OS zelf en dat mag van Apple wel op de achtergrond draaien, net als de muziekspeler, terwijl je een andere App open hebt staan.

Je kan alleen niet 2 of meer gedownloade apps tegelijkertijd draaien, de Apple apps profiteren namelijk wel van apps, bijvoorbeeld;

Surfen via Safari, muziek luisteren en chatten via een gedownloade IM client is prima mogelijk, als je bijvoorbeeld iChat van Apple zelf gebruikt, zou je dus dus naast de drie Apple apps ook 1 gedownloade applicatie kunnen gebruiken.

Je kan dus wel multitasken, je kan alleen niet multitasken met gedownloade apps.

En betreffende je laatste opmerking, ik kan me niet voorstellen dat het zo smooth/snel werkt als de iPad imho. Ik zie er genoeg van voorbij komen en zelfs de laatste HP tablet komt qua snelheid niet in de buurt van de iPad.

Door Tweakers user .joeri., vrijdag 29 januari 2010 09:12

Ik ben zelf ook nog niet echt overtuigd van de iPad. En al zeker niet de iPad als eReader.
Wat Apple wel als voordeel heeft is dat ze een enorme AppStore hebben. ALs de eBookStore een even groot succes wordt, dan kan dat zeker in hun voordeel spelen.

Een leuke concurrent voor de iPad vind ik deze:
http://www.physorg.com/news183912660.html
Dit is een tablet, maar als je hem op het toetsenbord klikt, heb je ineens een volledig OS, met een betere processor. Dat is gewoon het beste van beide werelden.
En als je hem als tablet alleen gebruikt, dan werkt hij op een Linux variant. Dat wil zeggen dat er wel veel te customizen valt, iets wat met de iPad niet het geval is. (Of er moet een jailbreak variant verschijnen, maar dan heb je problemen bij elke update die Apple doorvoert.)
Het enige nadeel is de prijs.

Een ander leuk product is de Archos 9:
http://www.laptopshop.be/...pc-tablet-60gb-zwart.html
Deze is beter geprijsd (in vergelijking met de 64GB versie) en heeft ook een full OS.

En als we toch vergelijken met netbooks:
http://www.laptopshop.be/...ha-h-wit-win7-azerty.html
In deze netbook zit qua hardwarespecificaties veel meer in (dan een iPad), en zeker voor die prijs.

De iPad zou vooral leuk geweest zijn als het iets uitgebreider/opener was dan het iPhone OS dat het nu heeft.

Door Tweakers user k995, vrijdag 29 januari 2010 09:33

Als de e-reader ervaring zoals die van de iphone is dan betwijfel ik of dit een succes gaat worden. Het scherm is minder tov echte e-reader, vooral als je dan buiten gaat. In direct zonlicht is een e-reader perfect te lezen, een iphone(en dus ook ipad) heeft het dan moeilijk.

Het gewicht is 4-5 keer zo zwaar (e-reader is 150-200g ipad 700+gr)

De manier van boeken op een iphone brengen is typisch apple: heel ingesloten en vooral onhandig. Men vergeet hier dat veel mensen al veel boeken hebben en die niet eventjes opnieuw gaan kopen. Die overzetten houd nu in dat je je eigen webserver gaat opzetten compleet debiel dus. Bij een echte e-reader is dat copy paste van gelijk waar.


5-6" voor een e-reader voor gewone boeken is groot genoeg . 9+" is eerder voor A4 pdf'en iets wat de meeste mensen niet courant gebruiken.

De prijs vergelijking is dus 175-200€ vs 499€ wat een heel groot verschil is.

Batterijduur op de ipad is ook stukken korter, ereader gaat hier 4000+pagina's mee afhankleijk van hoe snel je leest is dit toch 50-100 uur . De ipad zal op zijn best 7-8 uur meegaan .

Tov van een netbook zie ik het beter geplaats was het niet voor het gebrek aan multitasking en aansluit mogelijkheden. Mensen willen kunnen printen en kunnen hun fototoestel aansluiten en kunnen hun eid, of gelijk welk usb ding eraan hangen. Kan allemaal niet .

Wat dus overblijft is een veredelde itouch die je niet in je zak kan steken.

Door Tweakers user Blokker_1999, vrijdag 29 januari 2010 11:30

Kykez, het is nog afwachten hoe vlot en goed de iPad in de echte wereld presteerd. Daarnaast zie ik niet in waarom een gewone tablet niet even goed kan werken. Natuurlijk zit je niet met het capacitieve scherm en natuurlijk is men nog maar recent begonnen met echte vingerbediening op gewone PCs, maar er is geen enkele reden waarom het niet even gebruiksvriendelijk kan worden.

Door Tweakers user Little Penguin, vrijdag 29 januari 2010 19:39

@Batsgeit:
Wat is de gemiddelde levensduur van een e-reader? Is dat significant 10 uur continue gebruik? Ik zie het probleem niet zo in, je zult niet snel 10 uur achter elkaar lezen en 's-nachts kan de iPad opgeladen worden.

@Blokker_1999:
Op zich kun je met push veel van de problemen van IM omzeilen. Niet dat het ontbreken van multitasken niet opgelost moet worden, want dat moet goed te doen zijn met de iPad.

Verder is de vraag waarom het lezen van een boek erg moeilijk gaat worden? Niet iedereen vindt het een bezwaar als er geen e-paper/e-inkt gebruikt wordt.

@k995:
Qua e-reader kun je denk ik de iPhone niet als vergelijking nemen. Hoe dat 'n iPad het dan doet dat kan ik niet beoordelen - het kan dus nog steeds slecht zijn natuurlijk.

Qua aansluitingen en dan met name het kunnen printen e.d, dat is een punt die op zich wel opgelost moet worden als men iets nuttigs met iWorks wil laten doen zonder extra computers. Het multitasken, dat ben ik geheel met je eens - dat moet in een toekomstige versie gewoon opgelost worden.

@Blokker_1999:
Daarnaast zie ik niet in waarom een gewone tablet niet even goed kan werken.
Als je hier een "gewone" computer met MS-Windows/Linux bedoeld. Dan is het niet aanwezig zijn van een "goede" touch interface in de bestaande software wel een mogelijke beperking. Niet dat het helemaal niets zou kunnen worden, maar toch denk ik dat Jan Modaal gewoon verwacht dat de software probleemloos werkt op de tablet - ondanks dat deze niet goed voorbereid is...

Door Tweakers user SiliconError, vrijdag 29 januari 2010 21:08

Ik denk dat Apple een hele andere doelgroep gaat aanboren. Niet de mensen die op zoek waren naar een high-tech multi-taskend apparaat, niet de mensen die veel werk willen verzetten op zo'n ding. En ook niet direct de e-readende boekenfanaat.
Ik denk dat dit ding een hit gaat worden in bejaardenhuizen :P

Mijn oma snapte niks van m'n macbook, het hele idee dat er met een vinger op een trackpad iets aan te klikken is op een scherm erboven, dat ging er gewoon niet in.
De iPhone vond ze geweldig, alleen de lettertjes waren te klein. Nou, dat probleem is dus opgelost nu :)

Kan ze eindelijk mailen met de familie in verweggistan, kijken wat ze in allerlei TV-programma's nou bedoelen met 'surf naar x.y.z' voor meer informatie. En dat allemaal met een simpele UI, waarbij ze niet lastig wordt gevallen met 'geminimaliseerde vensters' en 'programma's op de achtergrond'. Want dat gaat ze nooit meer begrijpen.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 29 januari 2010 21:12]


Door Tweakers user Kykez, zaterdag 30 januari 2010 20:52

@Blokker_1999:

Ik geef je een scenario;

Bij het telecom bedrijf waar ik werk, is het van levensbelang dat ik wordt voorzien van zoveel mogelijk informatie om te kunnen analyseren en die weer kan voorleggen aan de directie om zo snel te kunnen reageren en in de meeste gevallen ook innoveren. Als KPN de bedrijfsbundel op de markt heeft gezet, kunnen wij door middel van de ervaringen in de markt, een beter en nettere propositie maken, wat ons en onze partners net dat beetje geeft om beter te kunnen presteren in de markt dan onze concurrenten.

Om dit te kunnen bewerkstelligen, hebben we 16 man rondrijden door Nederland België en Duitsland die dag in dag uit bezig zijn met het vergaren van gossips en data over nieuwe proposities, of dat nu is dat de directie van Vodafone een griepje heeft, dat de financiële man van T-Mobile in de clinch ligt met Alcatel of dat Motorola partners zoekt voor een nieuw panel, wij willen het weten. Don't worry, de manier waarop we data verzamelen is volkomen legaal en we doen niet aan corporate espionage of iets dergelijks.

De gereedschap van deze dames en heren is een leasebak, een HP tablet pc met ULV processor en Windows 7 en een USB HSDPA modem en een willekeurige smartphone. Uit onze ervaring blijkt het volgende;

De Windows Tablet PC kan alles doen wat we willen, maar niet op de manier waarop we willen, sloom, niet responsief en zwaar, dat is wat deze machines zijn. Als de mensen bij een partner op bezoek gaan, moet de oplader mee, deze apparaten zijn slurpen ook energie.

We gebruiken erg veel programma's, niet omdat we dat willen, maar omdat we geen alternatief hebben, van Adobe Reader tot MS office en Irfanview of andere programma's die bijvoorbeeld wel Tiff bestanden en visite-kaarten in kunnen lezen. Ook daarnaast meerdere browsers, Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari en Internet Explorer omdat we met Chrome snel toegang hebben tot het internet, programma laad bijzonder rap op de slome tablet, Firefox vanwege sommige plugins, Safari omwille van de snelstart menu's waarmee we snel toegang hebben tot veelgebruikte lange URL's en Internet Explorer omdat sommige pagina's alleen daarin correct laden.

De ellende is dat al deze programma's een eigen download directory hebben, allemaal een eigen mapje, allemaal op een eigen eigenzinnige manier, als je bijvoorbeeld Adobe Reader gebruikt om een webPDFje op te slaan, doet Reader dat in bijvoorbeeld C:/documentsandsettings/userblabla/my documents/Adobe reader/my saved files/29-01-2010/filename en een ander programma gebruikt weer een heel andere directory of zelfs het bureaublad of temporary directory. Als je bij het opslaan al de mogelijkheid krijgt om een directory te kiezen, is het priegelen op het 12" scherm om op het juiste knopje te drukken, Windows 7 is niet bepaald vingervriendelijk.

Eenmaal thuisgekomen van een lange dag info verzamelen, moeten de dames en heren van het team al deze locaties opzoeken om de vergaarde data te verzamelen en up te loaden naar een centrale server, de tijd die men hieraan kwijt is, is ronduit belachelijk. Copy-Pasten lokaal gaat zo extreem langzaam en het uploaden nog vele malen langzamer.

Je kan je dus ook wel voorstellen dat het voor deze mensen niet handig is om op 1 dag veel data te verzamelen, het brengt namelijk heel veel meer werk met zich mee. Hoe noemen we dat? Contraproductief.

Met de Apple iPad heb je een capacitief scherm met vingervriendelijk en razendsnelle UI, 1 browser die alles doet behalve Flash (maar dat kan ons gestolen worden), 1 reader voor alle bestandsformaten en 1 emailclient etc. En al deze programma's hebben slechts 1 download locatie. Beter nog, als de mensen thuis zijn gekomen, kan de iPad gekoppeld worden aan de Macbook pro of de iMac en die syncroniseert direct alles vliegensvlug met de server. Waar men voorheen uren kwijt was, is dit nu hooguit 10 minuten tot een halfuur.

Ik ben dus ook zeker van plan om van deze apparaten een flink aantal aan te schaffen, zodat ik door mijn ondersteunend team beter sneller en completer kan worden voorzien van informatie dan voorheen. En dat mag best wat kosten.

En je opmerking over hoe vlot de iPad daadwerkelijk gaat presteren, dat is bij Apple normaal niet relevant, er is geen langzaam/schokkerig/ruk Apple product imho, van de iPhone tot OSX en de Mac Pro, alles werkt super snel en zonder nukken. Ik vertrouw erop dat Apple deze traditie met de iPad niet doorbreekt.

Door Tweakers user yeehaw, zondag 31 januari 2010 10:16

@Kykez, je mist één ding. De tablet kan niet alles downloaden, alleen plaatjes, pdf-files en office bestanden. Deze dingen kunnen alleen bekeken worden en daarna niet opgeslagen worden.

Door Tweakers user Kykez, zondag 31 januari 2010 17:45

Ik had begrepen dat dit juist wel het geval was in tegenstelling tot de software op de iPhone?

Maar als dat niet kan, dan is het voor werk een vrij nutteloos apparaat ja. Dan koop ik er alleen eentje als mediacenter in mijn voorkamer in combinate met een dockingstation.

Door Tweakers user yeehaw, zondag 31 januari 2010 20:24

Daarentegen is het apparaat nog niet af en kunnen er nog allerlei functies toegevoegd worden.

Verder is het ook zo dat het apparaat net als de iPhone/ iTouch gejailbreakt zal worden en dat er dan veel meer functionaliteit bij zal komen.

Mijn vorige post blijkt niet helemaal correct te zijn;

http://www.engadget.com/2...r-video-calling-file-dow/

Uit dit artikel blijkt dat er iig support is voor het downloaden en opslaan van bestanden, of Apple dit ook gaat benutten is een tweede.

Ik heb ook ergens gelezen dat er support is voor streamen van video/muziek ( ben de bron kwijt), alleen dat het waarschijnlijk is dat dit niet geïmplementeerd wordt, en dat er dus iedere keer via itunes nieuwe films gesynchroniseerd moeten worden.

Ik zelf zal het ding wel aanschaffen, omdat deze perfect is om lekker te internetten en te mailen op de bank in de woonkamer.

[Reactie gewijzigd op zondag 31 januari 2010 20:26]


Reageren is niet meer mogelijk